Den her lille ret er perfekt som starter til en god middag. Evt. med et glas bobler til. Man kan dampe muslingerne i forvejen, så man kun skal fylde og gratinere dem inden servering. Opskriften er pr. person – så kan man jo selv gange op, alt efter, hvor mange man er.
Ingredienser pr. person:
6 friske blåmuslinger
2 spsk mayonnaise (f.eks. Hellmann’s)
2 spsk barbecuesauce (gerne en, der er spicy)
2 spsk fintrevet ost
1 tsk citronsaft
finthakket persille til pynt
Skyl muslingerne og kasser dem, der ikke lukker sig.
Varm en gryde med lidt letsaltet vand i bunden. Når vandet koger, hældes muslingerne i, og gryden koger i ca. 5 minutter, alt imens den rystes let af og til.
Muslingerne hældes i en sigte og drypper af. Og nu kasseres dem, der ikke har åbnet sig. Når skallerne er kølet så meget af, at man kan røre ved dem, åbnes de, og den del, hvor kødet sidder, lægges på en tallerken eller et fad, der kan tåle at gå i ovnen.
Mayonnaise, barbecuesauce, ost og citronsaft røres sammen, og der lægges en skefuld på hver musling.
Tallerkenen eller fadet sættes i ovnen under grillen i et par minutter, indtil de er blevet gyldne og bobler.
Så tages de ud og pyntes med lidt finthakket persille. Og som sagt, går de fint sammen med et glas bobler.