Lad mig med det samme gå til bekendelse. Jeg har ikke brugt rigtigt krabbekød til fyldet, men derimod surimi, som er lavet af hvid frisk, og som er en udmærket erstatning i en snæver vending.
Ingredienser:
4 søtungefiletter
1 spsk olie
1 lille hakket løg
2 fed hakket hvidløg
200 g krabbekød (eller som i mit tilfælde surimi – delt i mindre stykker)
3 spsk flødeost
1 nip chiliflager
salt og peber
4 spsk smør
saften af en citron
Olien varmes op i en pande, og så kommes løg og hvidløg i og får lov at blive møre. Kom det findelte krabbekød/surimi, flødeost, chili og salt og peber i.
Når det er rørt godt sammen, stilles det til afkøling.
Søtungefiletter er normalt ret tykke, så de skal “flækkes” en gang, for at man kan rulle dem sammen. Dvs. at man deler hver filet i to tyndere filetter ved hjælp af en skarp kniv, så man nu har 8 filetter.
Så tager man fisken, lægger en skefuld fyld på hver,
ruller dem sammen, og lægger dem i en ovnfast fad. Jeg lagde dem på sammenføjningen, så det var ikke nødvendigt med kødnåle eller lignende.
Så smeltes smørret, citronsaften hældes i, og blandingen hældes over fisken, som sættes i en 180 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter. Hvis man kan komme til det, kan man dryppe fisken et par gange undervejs med citronsmørret fra fadet.