Stegte ris – version 2

Jeg har før lavet stegte ris, men denne gang kommer der mange flere grønsager i. Det er svært at købe grønsager i små portioner, og da vi kun er to i husholdningen til daglig, kan det være svært at få spist op, inden det hele bliver trist og kedeligt. Så jeg har brugt næsten alle resterne, jeg havde i grønsagsskuffen til den her blanding.

Ingredienser:

1 dl basmati-ris

1 tsk salt

1 porre skåret i ringe

1 grøn peberfrugt i tynde skiver

1 rød chili hakket

10 – 12 rå grønne bønner i mindre stykker

1 5 cm skive af et hvidkålshoved, fintsnittet

½ bakke champignons i skiver

olie til stegning

2 fed hvidløg

1 tsk chiliflager

Kog risene i 12 min. med salt i vand, så det lige dækker, og lad dem stå i endnu 12 min. Så bør de være møre.

Steg grønsagerne i lidt olie. Nogle skal have mere stegetid end andre, så jeg stegte porren og svampene for sig selv, mens peberfrugt, chili, bønner og hvidkål blev stegt sammen.

Når alle grønsager et stegt, som man vil have dem, sættes de til side, mens risen koger færdig.

Så varmes en stor pande eller wok op med lidt olie og steg hvidløg i skiver sammen med chiliflager. Steg de kogte ris heri, inden grønsagerne tilsættes og det hele blandes godt sammen.

Risene kan f.eks. serveres til marineret svinemørbrad på spyd.

 

 

 

Skriv et svar