Jeg kan jo godt lide at fylde ting, og specielt hvis jeg kan se mit snit til at fylde ost i. Det kunne jeg med dette lille stykke nakkefilet.
Ingredienser:
Ca. 1 kg svinenakkefilet
1 pæn tomat
1 kugle mozzarella
5 – 6 tynde skiver chorizo
5 – 6 blade basilikum – af en pæn størrelse – ellers flere små
Salt og peber
Start med at skære dybe revner i nakkefileten, så den åbner sig som en lille bog.
Drys salt og peber mellem alle “siderne” i bogen. Skær tomaten og mozzarellaen i skiver.
Læg en skive tomat, en skive ost, en skive chorizo og et basilikumblad i hver sprække
Luk til sidst “bogen” sammen og bind kødsnor omkring.
Placer kødstykket i et ovnfast fad og hæld en lille smule vand i bunden, inden det sættes i ovnen ved 180 grader i en times tid.
Fjern kødsnoren og skær kødet ud. Det er jo næsten skåret ud allerede.