Jeg havde et stykke tun, som jeg havde tænkt mig at lave til frokost en dag. Så kom jeg i tanke om, at jeg havde prøvet at fryse avocado, en dag, hvor jeg ikke kunne nå at spise dem, før de blev overmodne. Det virker altså fint, hvis man bare halverer avocadoerne, pensler dem med citronsaft og pakker dem lufttæt ind.
Ingredienser:
Et stykke rå tun
Lige dele kinesisk soya og tør sherry (Jeg brugte ½ dl af hver)
Salt
Peber
olie til stegning
Avocado-salsa:
2 avocadoer (Mine var som sagt fra fryseren. Jeg havde bare tøet dem op på køkkenbordet)
½ jalapeno-chili
Den grønne top af 2 forårsløg
1 spsk kapers
2 spsk citronsaft
½ dl olivenloie
salt
Tunfisken lægges i et fad,
drysses med salt og peber og sherry og soyasauce hældes over.
Lad det stå og trække, mens salsaen laves.
Den ene avocado hakkes i lidt grove tern og sættes til side, mens den anden sammen med de andre ingredienser til salsaen kommes i en lynhakker eller lille blender og blendes til en ensartet masse.
Så kommes avocadoternene i, og salsaen er færdig.
Varm en grillpande op til den er godt varm. Gnid tunfisken på alle sider med olie og steg den kun et par minutter på hver side, så den får stegeskorpe. Den skal netop ikke være gennemstegt.
Skær fisken i skiver og server med salsaen.