Da jeg nu lige havde røgeovnen tændt forleden dag, da jeg røgede gås og and, kunne jeg jo lige så godt slå to fluer med et smæk og røge et stykke laks samtidig. Og hvis man gerne vil have et stykke varmrøget laks til at række lidt længere, kan man med fordel lave den her salat, som kom ud af, hvad der ellers lige var i skabet.
Ingredienser:
1 dl basmatiris – kogt og afkølet
1 ds grønne linser
1 bundt grønne asparges – kogt i 5 min og afkølet
Et par stængler løvstikke
Dressing:
Skal og saft af 1 citron
1½ dl olivenolie
4 spsk hvidvinseddike
4 spsk akaciehonning
2 spsk dijonsennep
I al sin enkelhed går salaten ud på at lægge det hele i lag. Så altså man starter med risene.
Jeg har skam pænere serveringsfade, men da jeg skulle have salaten med ud af huset, blev det en foliebakke.
Så lægges de afdryppede linser ovenpå.
Herefter de grønne asparges.
Så plukkes laksen i stykker og bredes ud ovenpå.
Og til sidst drysses snittet løvstikke over.
Ingredienserne til dressingen blandes godt. Jeg rystede den sammen i en flaske, som jeg så også kunne transportere sammen med salaten.