Som så mange andre af min frembringelser, er denne også opstået ved et tilfælde, – måske som følge af dovenskab – eller måske har andre faktorer spillet ind.
I bund og grund er det en gryderet, som har konsistens som en kraftig suppe, og som spises af dybe tallerkener og med ske. Første gang var det vist kun, fordi jeg ikke havde lyst til at bruge jævning, men efterhånden er den blevet en fast bestanddel af vores repertoire.
Ingredienser til 2 personer.
300 g skært oksekød i tern
lidt olie til stegning
100 g bacontern
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 chili – med eller uden kerner – bestem selv
1 rød peberfrugt
1 stængel bladselleri
2½ dl bouillon
1 dl fløde
salt og peber efter smag
Jeg var så heldig at have nogle tern af oksemørbrad, så de skulle jo ikke stege med resten af retten i en time, så derfor brunede jeg dem og tog dem op, og så tilsatte jeg dem først igen lige før serveringen.
Men bortset fra det, så er fremgangsmåden som følger:
Brun kødet i olien og tag det op.
Svits bacontern, løg, hvidløg, chili, peberfrugt og bladselleri i nogle minutter
hvis man nu ikke som jeg brugte oksemørbrad, men noget mindre mørt kød (som altså er lige så anvendeligt), så tilsætter man kødet nu, og lader det svitse med.
Hæld bouillon og fløde ved og lade hele arrangementet simre i en times tid.
Retten smages til med lidt salt og peber, og så er det, at man lader være med at jævne den, men i stedet serverer den i en dyb tallerken sammen med et stykke af den bedste baguette