Jeg har før lavet tomattærte, men nu var der masser af modne tomater i mit lille drivhus, så jeg syntes, jeg ville lave en tomattærte mere. Jeg har prøvet at marinere tomaterne for at trække endnu mere smag ud af dem. Det lykkedes over al forventning.
Ingredienser:
1 rulle butterdej (jeg er stadig ikke nået til at lave den selv)
6 – 8 tomater – alt efter størrelse
2 spsk balsamico
1 spsk olivenolie
2 fed revet hvidløg
2 spsk frisk basilikum
1 tsk hot honey
3 dl revet ost efter eget valg – gerne med lidt smag i
Æg til pensling
Høvlet parmesan til pynt
Skær tomaterne i skiver og læg dem i en skål.
Bland balsamico, olie, hvidløg, hakket basilikum og hot honey sammen og hæld det over tomaterne. Vend det sammen og lad dem stå et kvarters tid.
Pak butterdejen ud og læg den på bagepapir på en bageplade. Bøj 1 cm op hele vejen rundt.
Fordel den revne ost på butterdejen.
Læg så tomaterne på. Sørg for at fordele dem over hele tærten.
Pensl kanten med sammenpisket æg og bag tærten i en 180 grader varm ovn, indtil dejen er lysebrun og tomaterne bagt. Det tager 15-20 minutter.
Høvl parmesan over og drys med mere basilikum.