Den sidste ende af oksemørbraden skærer jeg tit ud i tyndere bøffer, såkaldte filet mignons. De går helt fint til denne ret med rødvins- og svampesovs.
Ingredienser:
Lidt olie til stegning
6 – 8 små oksemørbradbøffer. Ca. halv tykkelse af tournedos
2 portobellosvampe – eller samme mængde champignons
½ løg i skiver
3 stængler frisk timian
1 dl rødvin
2 dl oksefond
1 dl fløde
salt og peber efter smag
evt. madkulør, hvis man synes
Varm olien op i en pande med høje sider. Drys salt og peber på bøfferne og brun dem kort og tag dem op igen.
Steg nu skivede løg og champignons i mindre stykker.
Hæld rødvinen på og lad det meste koge væk, før fond og fløde kommes på sammen med timian, og saucen koger til den ønskede tykkelse
Læg bøfferne i saucen og lad dem kort varme med.
Server evt. med bagt kartoffelmos.