Der er tju-bang i saucen til den her fisk. Den er asiatisk inspireret, og man kan skrue på styrken, alt efter, hvor meget varme man vil have. Jeg valgte en gylden middelvej, så ingen blev brændt af, men man forstod meningen med saucen.
Ingredienser:
4 pæne stykker laks uden skind
2½ spsk mel
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk stødt ingefær
1 tsk paprika
½ tsk peber
Lidt olie til at stege fisken i
Tju-bang sauce:
1½ dl sød thai-chilisauce
3 spsk kinesisk soya
2 spsk rødvinseddike
1 spsk hot honey
1 spsk sambal oelek
1 tsk sesamolie
Rør alle tingene til saucen sammen og lad den stå og samle sig lidt.
Bland mel, salt og krydderier og vend laksestykkerne heri.
Varm olien op og steg laksen 3 – 4 minutter på hver side, alt efter tykkelse og hvor gennemstegt man vil have den.
Hæld saucen over fisken og server.