Oksefarsbrød

Jeg laver som regel farsbrød af svine- og kalvekød, men hvorfor ikke prøve at lave det af oksekød? Det her fungerede rigtig udmærket. Så jeg prøver nok også med lammekød en dag.

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
2 dl tomatpure (eller en lille dåse koncentrat og 1½ dl vand)
1 lille revet løg
1 knust fed hvidløg
2 spsk rasp
1 æg
1 tsk salt
½ tsk peber
2 dl revet ost
2 stængler frisk basilikum (hakkes)
4 – 6 skiver parmaskinke (bacon kan bruges)

Alt – undtagen skinke/bacon røres godt sammen, og farsen formes til et aflangt brød og lægges i et ildfast fad.

Parmaskinken lægges på,

og fadet stilles i en 180 grader varm ovn i en times tid.

Farsbrødet kan med fordel serveres med sprøde kartofler og tomatsauce.

Skriv et svar