Den her gang er vi kommet til Spanien, når det gælder kødboller. Det har jeg i hvert fald fået at vide. Uanset deres nationalitet har disse kødboller masser af smag og er dejligt nemme at lave.
Ingredienser:
Kødboller:
500 g hakket oksekød
2 spsk rasp
1 æg
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 tsk tørret oregano
½ tsk tørrede chiliflager
3/4 tsk salt
friskkværnet peber
olie til stegning
Sauce:
1 spsk olie
1 rødløg i tynde skiver
1 – 2 fed hakket hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1½ tsk røget paprika
3/4 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
2 tsk brun farin
3 laurbærblade
2 stilke frisk oregano
salt og peber
Bland ingredienserne til farsen og form runde kødboller, som brunes i olie.
Kødbollerne brunes på begge sider. De behøver ikke at være gennemstegt, for de skal koge videre i sovsen bagefter.
Kødbollerne tages op på en tallerken, og der kommes lidt olie på samme pande, hvor løg og hvidløg så steges. Når de er nogenlunde møre, kommes rødvinen i og koges næsten væk, før de hakkede tomater og alle krydderierne tilsættes. Sovsen koges i 5 minutter under omrøring, og så kommes kødbollerne tilbage i panden.
Læg låg på og lad retten simre stille i et kvarters tid.
Server evt. med ris.