Syltede sennepskorn

Jeg fik øje på denne opskrift og tænkte, som jeg tit gør, når jeg ser noget, jeg ikke har prøvet at lave: “Det skal jeg da prøve!” Det kan bruges som tilbehør på lige fod med syltede agurker, sennep og rødbeder og den slags.

Ingredienser:

1 dl sennepskorn – gule eller brune – jeg brugte gule

2 dl æbleeddike

½ tsk salt

2 spsk honning

evt. lidt chiliflager

½ tsk stødt peber

Hæld sennepskornene i en finmasket si og skyl dem i koldt vand. Hæld dem i en skål sammen med 1½ dl æbleeddike. Lad det stå i blød ved stuetemperatur i to – tre timer.

Hæld det så i en gryde sammen med salt, peber og honning samt evt. chili. Bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.

Tag det af varmen og hæld den sidste ½ dl æbleeddike i.

Hæld de syltede sennepskorn på glas og sæt låg på.

Kornene må godt trække et par dage, før de bruges.

Skriv et svar