Jeg fik øje på denne opskrift og tænkte, som jeg tit gør, når jeg ser noget, jeg ikke har prøvet at lave: “Det skal jeg da prøve!” Det kan bruges som tilbehør på lige fod med syltede agurker, sennep og rødbeder og den slags.
Ingredienser:
1 dl sennepskorn – gule eller brune – jeg brugte gule
2 dl æbleeddike
½ tsk salt
2 spsk honning
evt. lidt chiliflager
½ tsk stødt peber
Hæld sennepskornene i en finmasket si og skyl dem i koldt vand. Hæld dem i en skål sammen med 1½ dl æbleeddike. Lad det stå i blød ved stuetemperatur i to – tre timer.
Hæld det så i en gryde sammen med salt, peber og honning samt evt. chili. Bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.
Tag det af varmen og hæld den sidste ½ dl æbleeddike i.
Hæld de syltede sennepskorn på glas og sæt låg på.
Kornene må godt trække et par dage, før de bruges.