Indrømmet. Det lød til at starte med lidt søgt i mine ører, men efter jeg har lavet og afprøvet den, må jeg sige, at min skepsis er gjort til skamme. Den giver simpelthen et skønt pift til kødet, når det lige bliver penslet med den. Så det var altså ikke så skørt alligevel.
Ingredienser:
4 dl tomatketchup (af god kvalitet – hvor der faktisk er tomater i)
1½ dl æbleeddike
1½ dl HP-sauce
1 dl honning
1 dl stærk kaffe
2 spsk kaffegrums (ja – det skal der i)
1 spsk røget paprika
1 spsk hvidløgspulver
1 tsk cayennepeber
½ tsk chiliflager
1/4 tsk salt
1/4 tsk sort peber
25 g mørk chokolade
Alt (undtagen chokoladen) blandes godt sammen i en gryde.
Grydes bringes i kog, og saucen simrer i et kvarters tid. Til sidst kommes chokoladen i og får lov at smelte.
Saucen kan hældes på rene flasker eller glas.
Og det var så det!. Det skal lige nævnes, at hvis man smager på saucen i sin rene form, så hviner det i øregangene, men når den forenes med kødet på grillen, synger englene i stedet.
Og jeg har afprøvet den til både ko og gris, med stor succes.