Det hele startede med, at vi ville prøve noget nyt til grillede majskolber, og det endte med at blive retten, der blive ved med at give. Det var en stor portion, så vi kunne variere og servere den i forskellige udgaver i tre dage, men mere om det nedenfor. Her kan vi virkelig tale om stop madspild.
Ingredienser:
200 g naturel flødeost
1 dl creme fraiche eller yoghurt
½ dl mayonnaise
½ tsk hvidløgspulver
150 g revet cheddarost
4 friske jalapenos i skiver
2 snittede forårsløg
Alt røres sammen og hældes i et ovnfast fad,
som sættes i ovnen ved 185 grader, indtil det er blevet gyldent ovenpå.
Vi fik det som dip til grillede majskolber, hvor det virkede fint.
Der var så meget tilbage, at vi dagen efter kogte 100 g små suppehorn og blandede i. Puttede det i et ovnfast fad igen, og bagte det igen, indtil det blev gyldent – fortræffelig mac and cheese.
Det tiloversblevne blev dagen efter rørt sammen med et par æg og lavet til pandekager til morgenmaden.
De sidste to ting har jeg desværre ikke billeder af, men det er en påmindelse om, at man lige kan tænke over, hvad ens madrester kan bruges til, i stedet for, at man bare smider dem ud.
Og man behøver jo ikke kæmpe med samme ret i flere dage, bare fordi der er noget tilbage. Det er jo heldigvis ikke forbudt at bruge sin fantasi.