Okseruller

Jeg har købt 8 kg oksebov. Den er blevet delt i mindre og mere håndterbare portioner. Bl.a. er der skåret stykker ud til pulled beef, sous vide-tilberedning, oksetern og hakket kød, men der blev også nogle pæne skiver, som kunne bruges til disse okseruller.

Ingredienser:

4 skiver oksebov uden fedt og sener

salt og peber

4 skiver bacon

lidt frisk oregano

olie

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 stængel blegselleri

½ l oksefond

jævning

kulør (det var længe siden, der havde været brun sovs på bordet)

Kødskiverne bankes lidt ud og drysses med salt og peber. Der lægges et stykke bacon og lidt oregano på hver skive.

Skiverne rulles sammen og lukkes med kødnåle.

Rullerne brunes i lidt olie i en gryde og tages op.

Løg, hvidløg og blegselleri skæres i stykker og brunes i gryden.

Herefter hældes fonden ved, og rullerne lægges tilbage i gryden igen.

Der lægges låg på, og rullerne simrer i en times tid – gerne 1½. Herefter jævnes sovsen og der tilsættes kulør, samt smages til med salt og peber. Brun sovs gør sig ikke så godt på billeder, men det smager jo udmærket en gang imellem.

Retten kan f.eks. serveres med bagt kartoffelmos.

Skriv et svar