Et godt skærebræt er en nødvendighed, og jeg synes altså, at sådan et skal være af træ. Alt det plastic er ikke lige mig.
Jeg har dem i flere størrelser, alt efter, hvad de skal bruges til. Alle er de dog 4 cm tykke.
Sådan et big-ass skærebræt ligger fast, og det kan tåle, at man sætter varme ting lige fra ovnen på det.
Det mindste af dem er 30 x 60 cm. det er det, jeg bruger mest til daglig.
Så er der et på 40 x 75 cm. Det bruger jeg til at skære et større stykke kød ud, eller ælte dej på. Fordelen ved at ælte dej på det store bræt i stedet for direkte på køkkenbordet, er, at brættet kan man tage med hen til køkkenvasken, når det skal vaskes af.
Det sidste bræt et 30 x 90 cm. Det bruger jeg tit til at skrue pastamaskinen fast til, for det er langt nok til, at pastaen kan ligge på det, når maskinen står i den ene ende.